Hvem er vi

Syg i Haderslev

Selbjerg 11
6100 Haderslev

Information

Kontakt

Holger Kropp
Telefon: 22413020
E-mail: mail@sygihaderslev.dk

Formand

Anne Pedersen
E-mail: mail@sygihaderslev.dk
Hjemmeside: www.sygihaderslev.dk

Formål

Foreningens opgave er, at hjælpe borgere i Haderslev kommune, som er syge eller klemte i systemet.

Udover at yde bistand til møder med kommunen og når lovgivningen bliver svær at forstå, så er foreningen også et fristed, hvor medlemmerne har mulighed for at møde andre ligesindede.

Foreningen har forskellige fora, hvor medlemmerne har mulighed for at dele råd og erfaringer, samt få og have et netværk, som kan være svært at fastholde, når man ikke er i arbejde.

Selvhjælp er en anerkendt og effektiv metode, der giver alle mennesker mulighed for, gensidigt og på lige fod, at dele erfaringer om det der er svært lige nu. Derfor prøver vi, så vidt muligt, at involvere borgeren i alle arbejdsgange og afgørelser.

En af vores opgaver er, at yde selvhjælp i samarbejde med borgerne, herigennem kan andre klemte borgere i systemet drage nytte af vores fælles viden.

Vores bisiddere er alle uddannet hos Socialjuridisk institut i Odense (se deres hjemmeside her) som professionel bisidder- og partsrepræsentant dvs. vores bisiddere har alle gennemgået mere end blot et bisidderkursus.

Derudover har nogle af vores bisiddere fået ekstrauddannelsen “Coaching, socialrådgivning og jura i praksis” (CSJ-Metoden) og JURAboost.

Aktiviteter

Udflugter, netværksmøder, bisidder, telefonisk og skriftligt hjælp til at f.eks kommunikere med jobcentret, hjælpe med at klage, være mægler mellem borger og sagsbehandler osv.